Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019

Κώστας Φωτεινάκης: Το έργο «Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή» αποτελεί αντικείμενο μελέτης (Case Study)




[Φωτογραφία: Ο Κώστας Φωτεινάκης στην εκδήλωση ολοκλήρωσης του έργου «Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή». Power Point]

Το έργο  «Πράσινη Ενέργεια και Πολίτες: Σχεδιασμός, Εκπαίδευση, Εφαρμογή»  αποτελεί  αντικείμενο μελέτης (Case Study)

του Κώστα Φωτεινάκη

Α. Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ Naturefriends Greece ιδρύθηκε το 2008 και είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού Naturefriends η οποία ιδρύθηκε το 1895 στη Βιέννη, καθώς και στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Οργανώσεων Seattle to Brussels.
Οι Naturefriends είναι η παλαιότερη περιβαλλοντική οργάνωση της Ευρώπης, το Seattle to Brussels είναι ένα συντονιστικό δίκτυο για πολλά θέματα που έχουν σχέση με τη δημοκρατία, τη διαφάνεια, το δίκαιο εμπόριο, την αλληλεγγύη κ.λπ.
Το Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ/ΦτΦ αναπτύσσει ποικίλες δράσεις για θέματα του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος. Ιδιαίτερα δίνει μεγάλο βάρος:
1.    Στην Περιβαλλοντική εκπαίδευση και γενικότερα στην προαγωγή της επιστημονικής γνώσης και κατάρτισης (άρθρο 2 παρ.1)
2.    Στη συνεργασία με άλλους φορείς, στην Ελλάδα και διεθνώς (άρθρο 3 παρ.1 και 11)
3.    Στην υπεράσπιση και τη βελτίωση του φυσικού και του ανθρωπογενούς περιβάλλοντος (μέσα μαζικής μεταφοράς, ελεύθεροι χώροι, διαχείριση των απορριμμάτων, εξοικονόμηση ενέργειας κλπ) άρθρο 3 παρ. 9

[Η συνέχεια της ομιλίας ΕΔΩ]

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου