Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Με σοβαρές δυσκολίες η πορεία της "Ελευσίνας - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης" | Να μη "βουλιάξει" η Ελευσίνα


Από την αρχή γνωρίζαμε ότι το εγχείρημα "Ελευσίνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021" ήταν δύσκολο, χρειαζόταν περισσότερο χρόνο για προετοιμασία, οργάνωση και συντονισμό και κυρίως ένα δημιουργικό κλίμα για τη διεξαγωγή και την επιτυχία του θεσμού.

Αρκετοί φίλοι, συναγωνιστές και συνεργάτες θεωρήσαμε ότι ο στόχος να πετύχει η Ελευσίνα δεν είναι τοπικός, αλλά υπερτοπικός και εθνικός. 

Πολλές από τις δράσεις που οργανώσαμε ως Ελληνικό Δίκτυο ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ, είχαν την κατεύθυνση "Να πάμε Δυτικά" και να "Ανακαλύψουμε τη Δυτική Αθήνα, Αττική". Στην σχετική ιστοσελίδα ΠΑΜΕ ΔΥΤΙΚΑ γράφαμε για του στόχους, μεταξύ αυτών: "Η προβολή του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Ελλάδας στο εξωτερικό γενικότερα και ειδικότερα στην προβολή της Ελευσίνας ως Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2021" [ΕΔΩ].

Δυστυχώς τα πράγματα δεν πάνε καλά στην "Ελευσίνα - Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021". Δύο αξιολογήσεις που έχουν γίνει επισημαίνουν τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις. Εκτός από τα προβλήματα οργάνωσης, γραφειοκρατίας και συντονισμού, φαίνεται ότι έχει διαταραχθεί και το κλίμα στο Διοικητικό Συμβούλιο και στα στελέχη του Οργανισμού. Πραγματικά λυπόμαστε για αυτό, ωστόσο το κλίμα μπορεί να βελτιωθεί και να "κερδηθεί ο χαμένος χρόνος", φθάνει οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει αυτό το έργο να τον ΑΝΑΖΗΤΗΣΟΥΝ.

Περισσότερα δεν έχω χρόνο να γράψω. 

Εδώ είμαστε να στηρίξουμε στο μέτρο που μας αναλογεί την Ελευσίνα, την περιοχή και τη χώρα μας.
Εδώ είμαστε να προβάλλουμε και να συμμετάσχουμε σε ότι αφορά την προετοιμασία ή στην προβολή και στη συμμετοχή στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Κώστας Φωτεινάκης
-------
Περισσότερα για το θέμα και το κλίμα που επικρατεί σας προτείνουμε να διαβάσετε:
  • Θα μπορέσει να σωθεί η Ελευσίνα Πολιτιστική Πρωτεύουσα; [ΕΔΩ]
  • Η Πολιτιστική Πρωτεύουσα βουλιάζει στην Ελευσίνα [ΕΔΩ]
  • ELEUSIS 2021: ο εφιάλτης της Περσεφόνης! Επειγόντως Σχέδιο Β. [ΕΔΩ]


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου