Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019

Κώστας Φωτεινάκης: Οι 59 εκτελεσμένοι στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 στο Δαφνί και το Μνημείο

Γενική άποψη του τόπους εκτέλεσης στο Δαφνί, σήμερα Βοτανικός Κήπος Διομήδους, Ιερά Οδός, Χαϊδάρι.
ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΔΩ

ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΡΕΥΝΑ - ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ

Η έρευνα παρουσιάζεται με 2.500 λέξεις και φωτογραφικό υλικό. Η πρότασή μου είναι η εξής:
Καταθέτω την πρόταση να ανατεθεί μια ιστορική έρευνα για όσους από τους εκτελεσμένους είχαν «αμφιλεγόμενο στάτους» και στη συνέχεια  να πραγματοποιηθεί μια ιστορική ημερίδα για το θέμα, με αναγνωρισμένους ιστορικούς. Ενδεικτικά προτείνω τους Μενέλαο Χαραλαμπίδη, Χάγκεν Φλάισερ, Άννα – Μαρία Δρουμπούκη και από την περιοχή μας την εκπαιδευτικό Ιωάννα Δεκατρή (αρχαιολόγο, ιστορικό).

Παρά το γεγονός ότι έχουμε επαρκείς πληροφορίες, μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και η ημερίδα ο Δήμος Χαϊδαρίου προτείνω να μην αναλάβει την τέλεση του ετήσιου μνημόσυνου για τους εκτελεσμένους στις 8 Σεπτεμβρίου 1944 στο Δαφνί (Βοτανικός Κήπος Διομήδους).


ΕΔΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΡΕΥΝΑ - ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΣΗΜΕΡΑ


 Η πρώτη αναμνηστική πλάκα στο Μνημείο
Το σημείωμα του εκτελεσμένου Μανώλη Λίτινα εκτίθενται στο Πολεμικό Μουσείο



Κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο, 8 Σεπτεμβρίου 2019. Στεφάνια κατέθεσαν: Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Δήμαρχος Αιγάλεω, Εθνική Οργάνωση Φυγαδεύσεων & Πληροφοριών Λέλα Καραγιάννη Μπουμπουλίνα 1941 – 1944, Πρόεδρος Ε.Ε.Τ.Α.Α, Στους Έλληνες Ήρωες που Θυσιάστηκαν για την Ελλάδα.

Το Πατριωτικόν Σωματείον "Η ΜΝΗΜΗ" - Συγγενών των εκτελεσθέντων την 8η Σεπτεμβρίου 1944 διοργανώνει το ετήσιο μνημόσυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου