Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2019

7 έως και 10 Οκτωβρίου: Η Π.Ε.Δ.Α. καλεί τους Δημάρχους να συμμετάσχουν στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών & Πόλεων» στις Βρυξέλλες


Με την συμμετοχή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και ομιλία του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της, Γιώργου Ιωακειμίδη, διοργανώνεται κι εφέτος στις Βρυξέλλες, η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (EWRC) από 7 έως και 10 Οκτωβρίου. 
Λίγα λόγια για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα
Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων είναι ένα ετήσιο τετραήμερο γεγονός κατά το οποίο οι πόλεις και οι περιφέρειες παρουσιάζουν την ικανότητά τους να δημιουργούν ανάπτυξη και θέσεις εργασίας, να εφαρμόζουν την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να αποδεικνύουν τη σημασία του τοπικού και περιφερειακού επιπέδου για μια καλή ευρωπαϊκή διακυβέρνηση.

Ακολουθεί η επιστολή/πρόσκληση του Προέδρου της Π.Ε.Δ.Α.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Αγαπητές συναδέλφισσες,
Όπως γνωρίζετε κάθε χρόνο διοργανώνεται στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων (EWRC).Την φετινή χρονιά προγραμματίζεται για τις 7-10 Οκτωβρίου 2019.
Η Π.Ε.Δ.Α. συμμετέχοντας στην κοινοπραξία «Πολιτική συνοχής για μια πιο κοινωνική Ευρώπη: Περιφέρειες και πόλεις για όλους», στην οποία συμμετέχουν φορείς από την Γαλλία, την
Αυστρία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Ολλανδία, διοργανώνει εκδήλωση στις 8 Οκτωβρίου 2019, 14:30 – 17:00, στην αίθουσα JDR62 της Επιτροπής των Περιφερειών.
Την εκδήλωση έχει κληθεί να χαιρετίσει ο Επίτροπος Μαργαρίτης Σχοινάς.
Η εκδήλωση θα έχει ως αντικείμενα την προαγωγή μιας ουσιαστικότερης ευρωπαϊκής κοινωνικής συνοχής και την εφαρμογή του 11ου στόχου των Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και των ασφαλών και χωρίς αποκλεισμούς πόλεων.
Της εκδήλωσης θα προηγηθεί εκπαιδευτική συνάντηση για τους νέους δημάρχους σχετικά με την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και τις δυνατότητες δικτύωσης και χρηματοδότησης των ΟΤΑ, με την συμμετοχή αξιωματούχων της Ε.Ε.
Με την παρούσα σας καλώ να συμμετέχετε στην Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων και στην εκδήλωση που συνδιοργανώνεται από την Π.Ε.Δ.Α.
Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 8 Ιουλίου 2019. Η εγγραφή πραγματοποιείται ακολουθώντας τον παρακάτω σύνδεσμο. https://europa.eu/regions-and-cities/programme/sessions_en
(για την συμμετοχή στην εκδήλωση της Π.Ε.Δ.Α. καταχωρείτε τον κωδικό: 08WS373).
Η συμμετοχή στις εκδηλώσεις είναι δωρεάν ενώ οι δαπάνες ταξιδιού θα καλυφθούν από τους Δήμους.
Γιώργος Ιωακειμίδης
Πρόεδρος Π.Ε.Δ.Α.
Αν θέλετε να ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα θα το δείτε στην ένθεση που ακολουθεί
Για την εκδήλωση θα βρείτε στο FB Σελίδα αφιερωμένη στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα. Ακολουθείστε το link

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου