Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Άριστε κ.Θεοδωρικάκο βρέχει ή συμβαίνει κάτι άλλο? Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι η συγκρότηση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής τον Δήμων είναι αντισυνταγματική

[Ο κ.Τακης Θεοδωρικάκος ως Υπουργός Εσωτερικών στην ΝΟΔΕ Πρέβεζας δηλώνει για την ανασυγκρότηση του κράτους: "Πριν από λίγους μήνες ο ελληνικός λαός έδωσε μια ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια εντολή να προχωρήσει τη χώρα μπροστά, κάνοντας πράξη την οικονομική ανάπτυξη για όλους και σε όλες τις περιοχές της Ελλάδος. Δίνοντάς του εντολή να ανασυγκροτήσει το Κράτος προκειμένου οι πολίτες να νιώθουν ασφάλεια. " [ΕΔΩ]

Με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 2 Δεκεμβρίου 2022 στην ιστοσελίδα του, κρίνει ότι:
  • Οι "Διατάξεις μεταβάλλουσες τη συγκρότηση της οικονομικής επιτροπής και επιτροπής ποιότητας ζωής των δήμων είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα. Δεν είναι όμως κατά το μέρος που καταλαμβάνουν την αμέσως επόμενη των εκλογών περίοδο." 
  • Για τους λόγους αυτούς, οι προαναφερθείσες ρυθμίσεις, καθ’ ό μέρος καταλαμβάνουν τη δημοτική περίοδο που διανύεται μετά τις εκλογές, έρχονται σε αντίθεση με τις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 1, 52 και 102 παρ. 2 του Συντάγματος". 
Η απόφαση του ΣΤΕ ΕΔΩ.

Με απλά λόγια οι διατάξει/ ρυθμίσεις αυτές των νόμων 4623/2019 και 4625/2019 (στην πραγματικότητα "ανασυγκρότηση" του κράτους με Συνταγματική εκτροπή) που έγιναν από τον τότε Υπουργό Εσωτερικών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, ακυρώνουν τη βούληση των πολιτών, όπως αυτή  εκφράστηκε με την απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές τον Μάιο του 2019.
Με απλά λόγια πρόκειται για αδιαμφισβήτητη Συνταγματική εκτροπή.

Άριστε κύριε Θεοδωρικάκο βρέχει ή συμβαίνει κάτι άλλο?

Άραγε πως αντιμετώπισαν τη συνταγματική εκτροπή οι περισσότεροι αυτοδιοικητικοί?

- Με ανακούφιση την αντιμετώπισαν. 
Δεν άνοιξε μύτη που λένε. Άλλωστε αυτά τα πράγματα είναι πολιτική, κακό πράγμα δηλαδή που δεν το ακουμπάνε, και οι δήμοι δεν ασχολούνται με αυτήν.
Η δουλειά τους είναι  η έκδοση ληξιαρχικών πράξεων, η κακόγουστη  εορταστική φωταγώγηση των πόλεων, η κοπή ελάτου 21 μέτρων ύψος και η μεταφορά από το Καρπενήσι στην Αθήνα,  η διοργάνωση  πανηγυριών και λευκών νυχτών (δεν πρόκειται για το έργο του Ντοστογιέφσκι) και το χτύπημα στην πλάτη των δημοτών (αστειεύομαι).

Και ένα θεωρητικό ερώτημα:
- Αν η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής των Δήμων έχουν συγκροτηθεί με αντισυνταγματικό τρόπο, οι αποφάσεις που έχουν πάρει όσο καιρό λειτουργούν είναι νόμιμες ή όχι?

Και ας δώσω το λόγο για το επιμύθιο στο Μιχάλη Κατσαρό:
«Πάρτε μαζί σας νερό. Το μέλλον έχει πολλή ξηρασία»....


Η απόφαση του ΣΤΕ ΕΔΩ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου