Σάββατο 14 Αυγούστου 2021

Δρ. Μιχάλης Πετράκης (πρώην δ/ντής) Εθνικού Αστεροσκοπείου: "Ρύπανση και Θόρυβος στην Περιοχή Χαϊδαρίου - Μια πρώτη προσέγγιση", Μάρτιος 2010

 

[Η ΔΩΡΕΑΝ ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ]

Τη Δευτέρα 26/4/2010 παρουσιάστηκε από τον καθηγητή κ. Μιχάλη Πετράκη η έκθεση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με θέμα "Ρύπανση και Θόρυβος στην Περιοχή Χαϊδαρίου - Μια πρώτη προσέγγιση", Μάρτιος 2010.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε χωρίς αμοιβή με πρωτοβουλία του προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης του Δήμου Χαϊδαρίου κ.Τάσου Λυμπέρη.

Η έκθεση επιβεβαιώνει ότι: 

"Ο Δήμος Χαϊδαρίου... βρίσκεται σε υποβαθμισμένη σχετικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση και θόρυβο περιοχή της ευρύτερης πρωτεύουσας. Η περιοχή αυτή παρουσιάζει ιδιαίτερα προβλήματα, αφενός με λόγω της γειτνίασης με τη βιομηχανική περιοχή της Ελευσίνας και αφετέρου λόγω της ύπαρξης ενός μεγάλου μέρους του οδικού δικτύου που συνδέει την περιοχή της πρωτεύουσας με τις δυτικές περιοχές της Αττικής και την Πελοπόννησο. Οι πηγές αυτές της ρύπανσης και του θορύβου συνεισφέρουν σημαντικά στην επιβάρυνση της ατμόσφαιρας στο δήμο Χαϊδαρίου..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου