Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση ρουχισμού ΝΑΙ | Ασχήμια στο κέντρο των πόλεων ΟΧΙ | Αυτή η κατάσταση είναι μια εβδομάδα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου | το σύστημα χρειάζεται επαναξιολόγηση

[Αυτή η κατάσταση είναι μια εβδομάδα στο 7ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου | Φωτ. Ιανουάριος 2020]

Η πρώτη παρουσίαση έγινε στο blog της εκστρατείες του Ελληνικού Δικτύου ΦΙΛΟΙ της ΦΥΣΗΣ "Λιγότερα απόβλητα - Καλύτερη ζωή" τον Αύγουστο του 2019. [ΕΔΩ].

Σε αρκετούς Δήμους της Αττικής (ίσως και της χώρας) βλέπουμε κόκκινους κάδους για επαναχρησιμοποίηση και ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων.

Η ιδέα είναι εξαιρετικά καλή καθώς και η πρόθεση της εταιρείας RECYCOM που σε συνεργασία με τους Δήμους υλοποιούν αυτό το έργο. Ωστόσο οφείλουμε να υπογραμμίσουμε ότι οι κάδοι είναι κακόγουστοι, δεν είναι ασφαλείς, παραβιάζονται και εμφανίζουν την άσχημη εικόνα την οποία βλέπετε και μάλιστα σε κεντρικούς δρόμους, όπως στην Οδό Καραϊσκάκη στο Χαϊδάρι, στο Δαφνί (απέναντι από τη Μονή Δαφνίου).

Η άποψή μας είναι ότι θα πρέπει να αναζητηθεί ένας άλλος τρόπος συλλογής ενδυμάτων και υποδημάτων και όχι αυτός τον οποίο βλέπουμε. Ο τρόπος αυτός υπονομεύει την αρχική καλή πρόθεση της επαναχρησιμοποίησης  και της ανακύκλωσης. Το αναφέρουμε με καλή πρόθεση και στηρίζουμε τέτοιες έργα ανεξαρτήτως από φορέα υλοποίησης.

[Περιοχή Δαφνίου, στο βάθος η Μονή Δαφνίου | φωτ. Αύγουστος 2019 –  Φωτ. Γ.Κ.]

[Καραϊσκάκη και Παύλου Μελά - συχνό φαινόμενο | Φωτ. Αύγουστος 2019]

Κώστας Φωτεινάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου