Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

Η Δημοτική συγκοινωνία στο Χαϊδάρι από το 1994...

[Φωτ. σήμερα  Κώστας Φωτεινάκης: Στάση Δημοτικής Συγκοινωνίας - Δήμος Χαϊδαρίου - Γραμμή 2 - Ανθέων (Άνοιξη)]

Με αφορμή το προηγούμενη ανάρτηση με το Λεωφορείο 100 και την υποδοχή του στο Κέντρο Χαϊδαρίου το 1957 [ΕΔΩ] αλλά και την πρόσφατη καλοδεχούμενη δήλωση του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ.Βαγγέλη Ντηνιακού για την επαναλειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας (Δημοτικό Συμβούλιο 25.09.2019) υπενθυμίζουμε ότι η Δημοτική Συγκοινωνία στο Χαϊδάρι λειτούργησε από το 1994, επί δημαρχίας Κώστα Σπηλιόπουλου, με δύο γραμμές, προφανώς όχι τέλεια, με παλαιά λεωφορεία τα οποία στη συνέχεια απαξιώθηκαν.
Θυμάμαι τότε που ορισμένοι, ονόματα είναι διαθέσιμα, έλεγαν ότι  θα έπρεπε ο Δήμος να βάλει εισιτήριο, ευτυχώς δεν εισακούστηκαν.

Αντιγράφουμε από την Κοινωφελή Επιχείριση Δήμου Χαϊδαρίου [ΕΔΩ] ΣΗΜΕΡΑ

Δημοτική Συγκοινωνία
Στο Δήμο Χαϊδαρίου λειτουργεί από τον Ιούλιο του 1994 δίκτυο δημοτικής τοπικής συγκοινωνίας.

Οι λόγοι που επέβαλλαν τη δημιουργία του ήταν ουσιαστικά, η δυσχερής επικοινωνία μεταξύ των πολεοδομικών ενοτήτων του Χαϊδαρίου λόγω της εγκάρσιας τομής του πολεοδομικού ιστού του Δήμου από την Λ. Αθηνών – Κορίνθου και της θέσης ορισμένων αποκομμένων περιοχών από τον πολεοδομικό ιστό του Δήμου όπως το Δαφνί, η Αφαία και ο Σκαραμαγκάς.

Οι στόχοι της δημιουργίας δημοτικής τοπικής συγκοινωνίας, ήταν και είναι η αποκατάσταση της επικοινωνίας ανάμεσα στις συνοικίες του Δήμου, η παροχή ανεμπόδιστης πρόσβασης των δημοτών σε κάθε σημείο της περιοχής του Δήμου, η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και στάθμευσης εντός του Δήμου, η τόνωση της τοπικής οικονομίας μέσω της σύνδεσης των τοπικών εμπορικών περιοχών του Δήμου μεταξύ τους και η διευκόλυνση των δημοτών στην συμμετοχή τους σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διεξάγονται στους χώρους πρασίνου, πολιτισμού και αθλητισμού που βρίσκονται εντός και πέριξ του Δήμου Χαϊδαρίου.

 Διεύθυνση  :  Στρ. Καραϊσκάκη 138 - Επαύλεως - Φιλοπάππου,  Χαϊδάρι
Τηλέφωνο  :  213-2047200, 210-5324600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου